házirend

A MANÓ HORDÓHÁZAK HÁZIRENDJE

 • A hordóházak egyedi kialakításúak, így az átlagos szobaméretektől eltérnek.
 • Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya). Vendégeink a szobákat csak a teljes szállásdíj kifizetése után foglalhatják el!
 • A szállás az érkezés napján 14.00 és 18.00 között lehet elfoglalni. Ha később érkezne, késéséről kérjük, telefonon tájékoztasson minket! 
 • A távozás napján 10.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet, ellenkező esetben felárat számolunk fel.
 • A szálláshelyen látogatókat kizárólag napközben lehet fogadni, a szállásadó engedélyével.
 • A csendrendeletre és a többi vendégünkre való tekintettel kérjük, mindenféle zajos tevékenységet legyenek szívesek mellőzni! Továbbá kérjük, hogy éjszakai, illetve hajnali hazaérkezéskor csendben közlekedjenek a területen!
 • Szobáinkban, apartmanban dohányozni tilos, csak az arra kijelölt helyen megengedett. (Minden alternatív dohánytermékre vonatkozik!) A csikkeket kérjük, az erre a célra fenntartott hamutartókba szíveskedjenek eldobni!
 • Állatokat csak a tulajdonos engedélyével szabad a szálláshelyre behozni!
 • A szobákban hagyott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk!
 • Kérjük, hogy figyeljenek a rendre, óvják a ház berendezését, és azokat ne vigyék ki a szobából (pl: törölköző, kispárna, takaró)!
 • A mai rohanó világban szükségesnek látjuk, hogy kicsit „megálljon az idő”, ezért televíziót egyelőre nem tervezünk beépíteni a lakrészekbe. Azonban tisztában vagyunk vele, hogy az internet hozzáférés manapság elengedhetetlen, ezért szükség esetén természetesen a wifi a vendégeink rendelkezésére áll.
 • A lakrészekhez közös fürdőszoba, illetve mosdó tartozik. Külön a férfiaknak és külön a nőknek.
 • A konyhai edényeket, tányérokat, poharakat kérjük tisztán a helyükre visszatenni.
 • Az 1 hétnél hosszabb tartózkodás esetén heti egy alkalommal ágyneműt és törölközőt cserélünk.
 • Sütögetésre a kerti grill használható, melyet kérésre tudunk biztosítani. Azonban kérjük szépen úgy letakarítani, ahogy Önök is szívesen használnák. Ellenkező esetben takarítási felár kerül felszámításra- 20.000 FT/ alkalom.
 • A szabadidő eltöltésére kültéri játékokat az étkezőben találnak.
 • A szobákba tilos bevinni bármiféle gyúlékony anyagot, eszközt!
 • A szállás területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.
 • Kérjük vendégeinket, hogy a szobákban ne étkezzenek! Étkezésre használják a teakonyhát, melyet kérjük, tartsanak tisztán!
 • Vendégházunkban szelektíven gyűjtjük a hulladékot! Kérjük, a műanyagot, alumíniumot és papírt az e célra kihelyezett kukákba helyezzék.
 • Fenntartjuk a jogot a vendégkörünk megválogatására. Ittas állapotú, agresszív hajlamú vendégeket nem fogadunk!
 • A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet.
 • A házirend megsértése esetén, a szállás lemondásra kerülhet. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.
 • A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.
 • Érkezéskor és utazáskor előre egyeztetett időben személyesen adjuk át, illetve vesszük át a kulcsokat.
 • Kisgyermekkel érkező vendégeink részére az alábbi eszközöket tudjuk biztosítani kérésre: wc szűkítő, etető szék, gyermekjátékok, gyermek kád. 

A vendégeinket érkezéskor Kerkuska Csaba, valamint Kerkuskáné Vámi Györgyi fogadja. Amennyiben bármilyen kérdésük felmerülne keressenek bennünket bizalommal az alábbi telefonszámok egyikén:

+36 20/211-6525, illetve +36 20/3929-197 (24 órás ügyelet telefonon)

Kellemes pihenést kívánunk!

A manó vendégház házirendje

Apartman házunkban a zavartalan üdüléssel kapcsolatosan a legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaltuk össze. 

Érkezés / Távozás: 

A szálláshelyet az érkezés napján 14:00 és 18:00 óra között lehet elfoglalni, a távozás napján 10:00 óráig kell elhagyni. Kizárólag az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a vendégek az apartmant. Előzetes egyeztetés alapján lehetséges a késői érkezés. Ennek kapcsán mindenképp vegye fel a kapcsolatot a szállásadóval!

A megadott érkezési/elutazási időpontban a tulajdonos jelen van. 

Kisállat: 

a szállás apartmanjaiba kisállat nem szállásolható el! Amennyiben ezt észleljük, a külön takarításra 20.000 Ft -ot számolunk fel.  

Wi-fi szolgáltatás: 

Az apartman házban Wi-fi rendszer üzemel, melynek használata ingyenes. A Vendég a Wi-fi csatlakozás jelszavát az apartmanba való bejelentkezéskor kapja meg. A Wi-fi folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét nem tudjuk garantálni. A Wi-fi használata során vagy következtében a Vendég készülékében vagy annak tartalmában keletkezett közvetlen vagy közvetett károkért a Vendégház nem vállal felelősséget. A szolgáltatást a Vendég a saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe. 

A szállásdíjat legkésőbb az érkezéskor kérjük kiegyenlíteni készpénzzel, átutalással vagy szépkártyával. A feltüntetett árak az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák, melynek összege 200 Ft/fő/éj (fizetendő 18 éves kor felett) . 

Korai érkezés és késői távozás: 

a foglaltság függvényében biztosítható, előzetes egyeztetés szükséges. A késői távozás 1000 Ft / óra térítés ellenében vehető igénybe. 

További információk: 

A lefoglalt időponthoz képest, korábban történő elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza. 

A szállásadó jogosult – előzetes bejelentés nélkül – ellenőrizni, hogy a szálláshelyen az előre bejelentett, illetve kifizetett létszámban tartózkodnak-e a vendégek. 

A vendégeink látogatót csak és kizárólag a tulajdonos tudtával, beleegyezésével fogadhatnak. 

Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni, annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni. 

A szállásadó nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért. 

A vendégek által nem rendeltetésszerű használattal okozott kárért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak, a kárt közvetlenül meg kell téríteni a szállásadónak. 

Amennyiben a tartózkodás alatt az apartmannal, szobával kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. 

A vendégeknek a ház házirendjét figyelembe kell venniük, különös tekintettel az esti, illetve éjszakai órákra vonatkozó csendrendeletet illetően. A vendégházban hangoskodással járó rendezvény tartása tilos. 

Amennyiben Rendőrségi kivonulás történik a vendég magatartása miatt, annak költségeit, illetve az Önkormányzat által kiszabott bírságot a vendég köteles megfizetni.

Az apartmanokban dohányozni tilos! Dohányzás az udvaron a kijelölt helyen történhet! Ha az épületben dohányzást észlelünk, akkor takarítási díjként 20.000 Ft-ot számolunk fel! 

Az apartmant a vendégeknek tisztán adjuk át, ottlétük alatt takarítást nem végzünk. Amennyiben takarítási igénye van, kérjük, ezt előre jelezze a szállásadónak, amely plusz költséggel jár. Az apartmanban 1 hétnél hosszabb tartózkodás esetén takarítás heti egy alkalommal, ágynemű és törölköző cserével. 

A szálláshelyen hagyott értékekért a szállásadó felelősséget nem vállal. 

A játszórészt 14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel használhatja! 

A tűzet csak az arra kijelölt helyen lehet gyújtani, és a használat után a vendégnek kötelessége eloltani. 

A grillezőben CSAK faszénnel vagy fabrikettel lehet begyújtani! A használat után kérjük azt megtisztítani! 

A szemetet szelektíven gyűjtjük! Az üvegeket külön edénybe kérjük elhelyezni. 

A szállást a vendég saját maga takarítja és tiszta állapotban köteles visszaadni. 

Kellemes pihenést kíván: Györgyi és Csaba 

Bármilyen kérés, probléma esetén kérjük keressenek bennünket az alábbi elérhetőségek egyikén: 

Kerkuskáné Vámi Györgyi 36/20/392-9197 Kerkuska Csaba 36/20/211-6525